04 november 2006

En skøn aften


Da jeg ved firetiden i går kom hjem til bonden, der forøvrig havde haft fasanjagt kombineret med markjagt tidligere på dagen, lå der ude på græsset denne her.


De havde i alt set tre ræve.

12 fasaner var var blevet skudt. Alt i alt var bonden ganske tilfreds med dagen indtil videre.

Hans forventninger til andejagten var ikke synlig store. Ingen blæst, strålende solskin, og nogle enkelte skyer som det kan ses på billedet nedenfor, men selvfølgelig skulle det prøves.

Vi var fire skytter,og to apportører. 3 hunde var med, deriblandt bassen som nu var ganske ivrig efter at komme afsted.


Vi gik dernedaf og indtog vores henviste pladser. Og der stod vi så, i ganske lang tid, og jeg kunne høre skytten der sad og mumlede om vejforhold osv.

Det var begyndt at blive ganske mørk, hundene var utålmodige, og så skete der lige pludselig noget. De kom gjorde de, på trods af det gode vejr. Ikke noget med at kredse rundt vandhullet flere gange som de plejer, nej de her, de var ganske målrettet, direkte ned til vandskorpen. Og det gik hurtig, der må jeg godt nok sige at så hurtig er jeg altså ikke, jeg kunne ikke følge med, men spændende var det.

Der lå 9 ænder på paraden, og der kunne ha være flere som skytten sagde, men det kræver som sagt at man er hurtig!

Og bonden, ja han var yderst tilfreds med dagen, han havde endda fået bassen til at apportere en and der lå og baskede rundt i vandet. Ville bassen så aflevere den til bonden?, næ nej, han kom stolt rendende hen til mig og smed den foran mine fødder! Flot, flot!

2 kommentarer:

Farmer sagde ...

Dejligt med en unghund, der udvikler sig positivt.
I må se at få gjoprt noget mere ved de ræve.

Judith sagde ...

Ja bassen er lærenem, og han nyder det. I dag skulle han med på sin første store fasanjagt, så jeg er spændt på at høre hvordan det er gået.

Ang rævene, så har bonden planer, der lugter stærkt af ræv flere steder, så han er blevet mere opmærksom.