08 november 2006

Det startede

med at jeg mandag morgen fik stukket en bærepose i hånden. I den lå der en stor flot gråand. Fint tænkte jeg, jeg havde allerede fået lavet en aftale med en af plejehjemmets beboere om at den skulle pilles. Hun nærmer sig hastig de 90 år ( i denne måned ), og hun har ordnet masser af vildt i gennem årene. Hun var gift med en jæger. Nu skulle hun så vise os om hun kunne huske det.Og som i kan se på billederne gik det ganske fint. Det var helt en fornøjelse at se hvordan hun gik til den. Jeg blev dog bedt om at skolde den, dvs. jeg måtte ikke dyppe den i kogende vand for så kunne skindet gå i stykker. Næ, jeg skulle forsigtig hælde det varme vand udover anden, jeg fik også lige vist hvordan jeg skulle holde den i vingen når jeg gjorde det. Det gjorde jeg så tre gange!

I går, tirsdag stegte vi den så. Jeg havde en ekstra klargjort and med for at være sikker på at der var nok. Tre af vore beboere skulle spise vildand, og de glædede sig.

Jeg fik lavet brunede kartofler og vildtsovs. Dertil var der rødkål , syltede asier og hjemmelavet paradisæblegèle.

Vi personaler brugte vores middagspause sammen med de ældre. Vi råhyggede, og de spiste gjorde de, det var bare så fantastisk. To af damerne havde været gift med jægere, så der var mange minder der dukkede frem. Og det bliver ikke sidste gang vi gør det her. Næste gang er det fasaner der skal klargøres. Og de er allerede igang nu med at fortælle hinanden om hvorvidt de skal pilles eller flåes....

Jeg glæder mig.

Nå jo, lige her til sidst, lejekontrakt er underskrevet. På onsdag har jeg mit nye hjem!!

7 kommentarer:

Therese sagde ...

Hun har da godtnok hygget sig med den and hva'?! Dejligt!!! Og godt at du også lige kunne lære noget.

Ja, det bliver skønt at se din nye lejlighed. Glæder mig!!!

fivetosix sagde ...

Nååå hvor er det godt for de ældre, at I sådan giver Jer tid. Det lyder som et godt hjem ;-)

Natmaleren sagde ...

Ja der er mange ting man kan lære fra sig når man har den alder der, og lærerigt var det.

Anonym sagde ...

Er rigtig glad for at jeg blev budt med på denne pragtfulde middag og hvor det bare smagt godt.Det allerbedste var jo at se hvor meget ´de ældste´ nød samværet omkring maden (især også de brunede kartofler), vinen og stemningen omkring det smukke bord. Du er bare god til det der Elm :)
Knus Mons

Judith sagde ...

Nå ja Mons, men vi to har jo også gjort det der før, vores jagtgruppe ikke at forglemme. Men dejligt var det, og de brunede kartofler, ja de fik da godt nok ben at gå på!

Farmer sagde ...

Sådan vil jeg have det, hvis jeg bliver gammel.
Det er vanvittigt, at vi i vores kommune fodrer vore ældre af med mad fra et centralkøkken.
Hvor er alt det der skal til for at føle sult henne i al den microbølgemad.
Skønt at læse, at den slags bliver gjort. Godt, når hjertet er på rette sted.

Judith sagde ...

Farmer: Tilbagemelding fra plejepersonalet var at borgerne havde sagt at det de havde spist i dag var rigtig mad! Det er jo dejligt at høre.
Og når vi har muligheden til at lave disse ting sammen, så er det med at få det gjort.