26 november 2008

Sommerfugle

i maven, hvem kender ikke det?

Da jeg stod op i morges før uret ringede gik der ikke lang tid før at de begynde at summe rundt, altså sommerfuglene. Nu føles det som om det er en struds der karder rundt.
Det er en dag for tidlig at det begynder, for det er først på fredag at jeg skal op til eksamen, og jeg er nervøs denne gang. Egentlig noget underligt noget for jeg har jo været det så mange gange før, men det her, det er anderledes. Tror jeg:-)

Der vil komme tre spørgsmål, og jeg skal kun vælge at besvare det ene, de to andre skal jeg ikke koncentrere mig om,- heldigvis.
Men der er saftsuse mig meget at holde styr på, så jeg har gjort det at jeg her den sidste måned kun har læst omkring modernismen, alt det andet har jeg pakket væk. Men modernismen er omfattende, meget enda. Så nu melder usikkerheden sig, for det er jo i bund og grund det det handler om, har jeg valgt det rigtige.
Ud fra de forrige eksamensopgaver der er givet så burde jeg have ret i mit valg, men hvad, de kan vel også overraske som så mange andre gør.

Noget andet der nok også måske er medvirkende til at jeg går rundt med en struds i maven er vel erkendelsen over at jeg ikke har fået terpet så meget som jeg burde have gjort. Jeg har været optaget af så mange andre ting. Engageret mig i andres projekter fordi jeg selv synes det var spændene, været sammen med dejlige mennesker, følt glæde og alt det der hører med. Samtidig har ligegyldigheden overfor studiet sneget sig gradvist ind, det fyldte for meget efterhånden for jeg ville så mange andre ting. Jeg har sagt nej tak til mangt og meget samtidig med at jeg ærgede mig grænseløst over at det det læseri tog min fritid. Det har kostet, og det har ikke været sjovt.

Men på fredag skulle det hele så være overstået, jeg giver den en skalle, og har gjort de sidste dage, genopfrisker og memorerer. Det går som det går, og skulle det gå helt bananas så har jeg muligheden til at tilmelde mig en ny eksamen i marts måned. Det håber jeg ikke sker, for så skal tiden igen bruges på at læse.....

Da jeg startede studiet for 1 1/2 år siden så verden anderledes ud, jeg var så motiveret og har også haft en stor glæde ud af at læse, at suge viden til mig, få aha oplevelser og ikke mindst komme tæt på alle de fantastike kunstværker der er blevet lavet.
Det er ikke et spildt studie, men mit liv har ændret sig, jeg har nye behov og det includerer ikke at studere lige nu.

Ja det var vel så det, strudsen rør lidt på sig igen så jeg må hellere fodre den med noget mere viden så den kan falde til ro, så afsted med mig:-)

4 kommentarer:

Therese sagde ...

Jeg krydser alt hvad jeg ejer og har i morgen!!! :-)

Marianne's mening sagde ...

Held og lykke i morgen.
På lørdag er det overstået og du kan slappe af :0)

Natmaleren sagde ...

Therese og Marianne: Tak skal i have, og ja på lørdag,- jeg glæder mig allerede:-)

Anonym sagde ...

Hej Judith
Håber og tror at alt går som det skal for dig, ved godt det har været surt, men det ville være ærgeligt hvis du ikke gik op. Glæder mig til at høre hvordan og hvorledes - jeg krydser ihvertilfælde fingre - håber du gør det samme for mig den 17...
Vi ses Knus fra Mons