29 juni 2008

Juleforberedelse

ja det er lige det jeg er i gang med sådan en herlig søndag. Der skal laves mange nye ting til julemarkedet, så det er jeg begyndt på. Og det er absolut ikke for tidlig. Fra midten af august er det slut med at fremstille juletingeltangel for mit vedkommende, der starter tredje semester i kunsthistorie og så ved jeg godt hvad al fritid går med til.

I år har jeg tænkt mig at komme med noget nyt, nye motiver i juleforklædnig, ja altså de er nye for mig at lave men bygget over noget gamelt gamelt, så helt nyt er det vel egentlig ikke.

Jeg syns det er svært efterhånden at finde på noget som ikke har været før. Folk er mest til billige masseproducerede ting, og giver da også udtryk for at de kan få noget tilsvarende i Bilka til under det halve. Det er der jeg plejer at sige at det er de da velkomne til, men tilgengæld er der ikke meget hjemmelavet over tingene.

Jeg har ikke lyst til at fremstille det samme år efter år, det bliver kedeligt i længden og folk mister interessen. Det gælder ikke kun juleting, noget jeg kan se i mit daglige arbejde. De smukkeste hjemmestrikkede eller hæklede sjaler, halsklude, strømper, bluser/trøjer. De bliver rost til skyerne men ikke solgt. Folk gidder det simpelthen ikke mere, de vil have noget nyt noget andet.
Og jeg kan godt følge dem et eller andet sted, for hvem bliver dog ikke træt af at se det samme om og om igen.

Men som sagt, min symaskine er i flittig brug lige nu, udover denne her pause. Stof i alle mulige udgaver fylder hele arbejdsbordet, sengen og, fnis, også herinde i stuen.

Det kan være at jeg måske har inspireret nogle derude i blogland nu til at vise juletingeltangel frem, eller syns i det er lidt for tidlig?

4 kommentarer:

Madame sagde ...

Kære Judith! Jeg vil lige fortælle dig, at der er blogtræf igen den 12/7 kl. 16.15. Hvis du har lyst og tid, så kig over på mig blog - det kunne være så hyggeligt at møde dig og Skribente'n.
http://huskebloggen.blogspot.com/2008/06/blogtrf-update.html

Marianne's mening sagde ...

Jeg syntes nu det lyder meget tidligt, men kan sagtens følge dig i at du skal i gang.Du ved, du får travlt senere :-)

Rigtig god fornøjelse!

Natmaleren sagde ...

madame: jeg kommer til at melde afbud, vi har en fødselsdag der skal klares den weekend:-)

marianne:tak skal du have:-)

ingedk sagde ...

Det er ikke for tidligt at tænke på jul,jeg har også gang i alverdens ting på symaskinen, måske kan du få ideer ved at kigge på min hjemmeside.
www.123hjemmeside.dk/ingesol

eller: www.ingedk.blogspot.com


Du har ret i at det hjemmelavede ikke er i høj kurs, men jeg kan ikke lade være, så jeg prøver mig frem med forskellige ting, og har fornøjelsen mens jeg syr