16 oktober 2006

Synstest

Jeg har været til optiker i dag. Grunden til at jeg valgte at ta en smut derhen var simpelthen at jeg syntes at jeg ikke så så godt som før, dvs. på lang afstand fejler det ikke noget. Men når der skal nærleses eller pusles med et eller andet, ja så skete der noget. Det flød sammen til en stor pærevælling! Altså det jeg kiggede på.

Nu får jeg så læsebriller. +1.50 og + 1.75 Sidst jeg var afsted var styrken på +0.75 Der er sket noget må man sige. Ja, og de koster den lille nette sum af 5000 dask! Ankommer i løbet af en lille uge.
Ligefrem problemer med at komme af med penge lider jeg ikke af.....Phuuuuuha!!!

Så skal der strammes ind resten af måneden, og næste med!

9 kommentarer:

Anonym sagde ...

Ved godt jeg har fået forbud i denne uge mht. at ringe, skrive og benytte MSN, men helt kan jeg jo ikke lade være alligevel:)
Ja, du gør da i det mindste noget ved det - ja, det der med synet, jeg må også få taget mig sammen.....glæder mig til at se dig med din seneste invistering.
Og koglenisserne er på vej kan jeg se, ´spændande´ som altid at se frem til nyt til julekassen. Knus Vesla

Natmaleren sagde ...

Tak for det fru Mons! Ka du nu ha en rigtig go ferie, vo sås i næste uge, og jeg har den nye investering med!

ella sagde ...

Har du overvejet at prøve de læsebriller,man kan købe for 100 kr og derunder i f.eks Føtex og Bilka. Det har vi klaret os med en del år- jeg bruger nu styrke 2,50 og vil måske snart få brug for et par rigtige briller med glidende overgang. Måske kan du også nøjes med læsebriller i en periode - kan du ikke nå at fortryde?

Anonym sagde ...

Hej Ella! Nej jeg må nok indrømme at det har jeg ikke tænkt over. Det er jo også to forskellige slags styrker i glasset, og så har jeg en bygningsfejl i det venstre øje.
Men det ville klart være den billigste løsning, og er da værd at undersøge. Tak for tipset.

Farmer sagde ...

Ja, henne ved maskinhandleren koster de 16 kr. stykket. Så vælger man selv mellem styrkerne.
Jeg køber en ny nævefuld en gang hvert andet år. Så får den lige +½ ekstra.

Så har jeg dem liggende i traktoren, bilen, værkstedet og andre steder, hvor man pludselig skal læse det med småt.

Uden at skylde nogen for noget, tror jeg nok at nogle optikere nogle gange finder temmelig mange bygningsfejl.

Klaus gav vist løsningen på problemet med at Explorer driller i min blog: Tryk på Funktioner oppe for oven, dernæst internetindstillinger og så på "slet filer" og endelig OK.

Det fik i al fald www.valutakurser.dk og et par andre til at virke bedre hos mig.

therese sagde ...

Shit mand. 5000 kr. Det maa da kunne göres billigere !! Pröv at undersög det med läsebriller som Ella siger. Kasper har rmelig därligt syn, men da han tog pause fra linserne brugte han et par billige fra Matas til 50 kr, og de var helt fine!!

Knus fra Berlin

ella sagde ...

Mht. styrkerne, vælger man bare den laveste styrke, det vil øjnene være ligeglade med, du opdager ikke de 0,25. Og bygningsfejl har jeg kun haft hos en enkelt pengegrisk optiker, aldrig siden. Og ellers pyt - læsebrillerne er fine endda ved jeg :-)

Einpekkar sagde ...

Skal du bruke billigbriller må du kjøpe to par og sette sammen så styrken stemmer. Brytningsfeil skal man ikke kimse av, selv om man korrigerer for +/- vil brytningsfeilen kunne resultere i at man anstrenger øynene på en slik måte man skaffer deg en lei hodepine på kjøpet.

Når det så gjelder de 5K for briller høres det helt hinidig ut. Synsam, Brilleland og SpecSavers som alle er representert i Danmark selger briller for langt under denne prisen, selv med korrigering for brytningsfeil.

Sjekk denne lenken: http://www.louisnielsen.dk/ De har butikk i Næstved.

Judith sagde ...

Sikke mange gode råd. Tak til jer alle.