20 oktober 2006

Og

9 ænder blev det til. Et flot resultat når man tænker på at vejr forholdende. Totalt vindstille med solnedgang. Flere kunne det ha blevet til for der kom ca 25 stykker. Men det blev det så ikke, denne gang.
Bassen var med på sin første andejagt, og det var en oplevelse. Både for ham, og os andre!
Vi kunne ikke få ham ud i vandet og aportere, men til gengæld fornøjede han sig med at rende efter de to andre hunde, ned til vandkanten, og så sidde og sige vuf-vuf når de så plompede i. Spændende var det synes han åbenbart. Han skal nok lære det. Nu skal der trænes så han kan blive en rigtig vandhund!

5 kommentarer:

Einpekkar sagde ...

Men ramte du nogen?

Farmer sagde ...

Ikke noget dårligt udbytte på et andetræk i vindstille.

Du må igang med at give hunden nogle positive vandture. Så kommer det nok.
Var det en spaniel du havde?

Judith sagde ...

Einpekkar: nei jeg ramte ikke, men fikk da afyrt noen skudd.

Farmer: Det er en springer spaniel, den har aldrig været i vand så det er nyt for den. Planerne fremover med den er at ta den med til vandhullet, og så simpelthen gå ud i vandet sammen med den ( vaders er en go ting )
I dag er den med på markjagt.

fivetosix sagde ...

Det er en rigtig god ide at gå med hunden ud i vandet, så han føler sig tryg. Jeg har gjort det med yngstevuf her i sommer hvor jeg blot kunne iføre mig badesandaler. Og hun er blevet en rigtig vandhund.
Noget jeg dog erfarrede var at; Selvom hun var tryg ved et bestemt vandhul (det nærmeste) så kunne jeg have problemer med nye vandhuller, hvorfor jeg efterfølgende henlagde træningen til mange forskellige vandhuller.
At tage ældre vandhunde med overvældede hende så meget så hun blot blev i vandkanten, hvorimod "enetimer" gav hende selvtillid.
Måske du kan bruge det til noget. Held og lykke med træningen ;-)

Natmaleren sagde ...

Tak for de gode råd, dem vil vi helt klart benytte os af. Det er altid rart at høre fra andre og deres erfaringer.