01 oktober 2006

Appelsinkanon og støvlekast

I går var jeg til fest. Ude hos en bondemand, hvilket ikke betyder at festen blev ringere af den grund, tværtimod. Vi var vel omkring en tolv stykker, samlet inde i hans store køkken, og stemningen var i top. Efter at vi havde fået vores forret der bestod af varmtrøget laks med diverse skulle vi ud og fyre kanonen af.

Og sikke en kanon! En appelsinkanon.... Jeg havde aldrig set mage, men fyre appelsiner af, det kunne den, op til hundrede meter. Og den var hjemmelavet, wow! Skytten begyndte fluks at sige at det derfor ingen ænder kom til vandhullet, det var sgu da den skide kanon, og han var sikker på at bonden havde øvet i lang tid....

Efter skuddene var stilnet af, gik vi til bords igen, og spiste, og spiste, indtil vi så fik besked om at nu var det tid for støvlekast!
Ja ja, tænkte jeg, det er der da ingen ben i. Alle kan vel smide en gummistøvle... Men sådanne var det selvfølgelig ikke. Der var sværhedsgrad på denne her støvlekastning.

Du tager en stor gummistøvle, spreder benene, bøjer dig forover ( det kan godt betale sig at være rimelig ædru), tar støvlen mellem benene og svinger den bagud, opover din ryg, og så skulle den helst lande nogle meter foran dig! Her skal det nævnes at quinder med stram nederdel har et problem, enten skal den smøges op til hofterne eller så skal den tages af!

Lige så mange kast der var forud, lige så mange var der bagud, for ikke at snakke om de få der kom til at give sig selv et los bagi. Det var ganske enkelt livsfarligt at stå omme bagved dem der skulle kaste!

Efterhånden som der blev kastet blev der selvfølgelig målt hvor langt kastet var. Og der var præmie.
Bonden blev nummer et ( han har smugtrænet i lang tid) og så var der en anden og tredie plads.
Præmie skulle gives, og som bonden sagde da han havde kaldt vinderne op, der er kun en præmie, og det er til første pladsen, og det er mig!

Men sjovt var det!

Ingen kommentarer: