18 august 2006

Kålrabi!

Jeg har tit tænkt over at det da er ganske underlig at men ikke kan købe kålrabi i dagligvarebutikken. I løbet af de mange og tyve år jeg har boet her, tror jeg nok at jeg kan tælle på en hånd de få gange jeg har set kålrabi, og fået købt nogle dem!

Kålrabimos, og saltet fårekød. Det er simpelthen en pragtfuld spise. Og det fik jeg da jeg var i Norge.

Så frem med kålrabi i grøntafdelingen, jeg vil være en af de gode kunder.

7 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hej Elm - velkommen hjem igen, håber du har nydt dine dage og har mulighed for at slappe helt af i weekenden.Glæder mig til vi snakkes ved igen. Knus herfra Karin

Farmer sagde ...

Jeg har rundt regnet 400.000 kålrabi i min mark, men jeg plejer at sælge det hele til Sverige.

Det danske marked er ikke særlig stort, og det er svært at få noget salg i gang, men jeg synes at det går lidt fremad år efter år.

Du kan få en kassefuld, hvis du en gang i efteråret passerer Fyn.

Natmaleren sagde ...

Tak for det Karin.

Farmer, danskerne hved ikke hvad de går glip af, kålrabien er anvendelig til mange retter. Det kan være der skal laves nogle opskrifter på hvad de kan bruges til.

Og det er lige før at jeg passerer Fyn til efteråret, det der var noget af et tilbud. Tak for det.

Farmer sagde ...

Du lægger blot en kommentar ovre ved mig, når du ved hvornår du passerer Fyn.

Der er rigtig mange måder at lave kålrabi på, men danskere generelt tror kun at de kan stuves.

Fríða sagde ...

Enig :) jeg kender jo kålrabi her fra Island, men danskerne mener vist generelt at det er en slags foderroe og tror ikke den kan bruges som menneskeføde.

Natmaleren sagde ...

Det må der laves om på. Det kan være vi skal i gang med at langere kålrabien...

Anonym sagde ...

Og nu har jeg smagt det. Som mos.
Det smager f..... fiseme godt.
Og det er som Frida siger: Vi tror det er noget man giver dyrene, eller som fattige danskere spiste under krigen :)
Men man har et standpunkt ...osv
D. i D.