07 juli 2006

Aftenstund

Så sidder jeg her, inde på jomfrukammeret, foran vinduet, ved min computer. Og opdager månen der skinner så pragtfuldt oppe på himlen. Den er svagt gullig med et strejf af orange, og der har lagt sig et tæppe omkring den som ligner tåge. Prøvede at ta et billede men det kan min mobil ikke klare. Det bliver for mørkt.

Regnen der skulle komme senere i dag udeblev, desværre. Her har været kanonvarmt og trykkende. Og jeg går rundt med et stort tørklæde viklet omkring mig, for jeg kan ikke holde ud at ha tøj på. Det gør husets ejerinde også, så vi er et kønt par at se på lige for tiden. ( drømmequinder )
I eftermiddags da jeg kom hjem tog jeg mig en lur. Og jeg sov, lææææænge, før jeg vågnede. En kombination af varme, og at jeg selvfølgelig, heldig som jeg er og har været i det sidste, har redet mig en kraftig betændelse, som jeg nu er sat i behandling for. Shit, shit og atter shit! Ydermere sagde min læge at en varmepakning ville hjælpe. Så dør jeg sgu da i denne varme!! Nå, men jeg har valgt at sove indendørs i nat, og så ser jeg hvordan jeg har det i morgen. Forhåbentligvis er jeg i hopla, jeg har ikke tid til det her pjat!

Planerne for i morgen er at jeg skal hjælpe til med at stege sild der skal lægges i eddikelage. Kan ikke helt huske forholdende med eddike, vand og sukker, men som vøninden siger, det kan man smage sig frem til. Så det gør jeg så!

Og mens jeg så har siddet og skrevet det her, så har månen smidt sit tæppe, den har det måske varmt som vi andre?

3 kommentarer:

eric sagde ...

Ingredienser (? prs):
10 stk. sildefileter.
3 dl. eddike.
3 dl. sukker.
2 dl. vand.
1 dl. tomatketchup.
2 til 3 løg.
Hvedemel, salt og peber.

***************

Fremgangsmåde:
Eddike , sukker, vand og tomatketchup hældes i en gryde og koges op. løgene skæres tynde ringe, kommes i lagen og koges med til, de er møre.
Brug en ordentlig ketchup, hvis der står pølsekechup på flasken, skal du ikke regne med at den indeholder tomater.
Sildene flækkes, rygfinnen fjernes, vendes i melet, der er tilsat salt og peber. Silde steges i margarine, til de er sprøde, lægges på et fad og overhældes med den varme lage, stilles til afkøling.
Skal helst stå køligt til næste dag for at trække færdig.
Serveres i fadet, evt. pyntet med lidt dild. Groft brød og krydderfedt hører til

Opskriften er hentet her:
http://www.bgfisk.dk/opskrift/sild.htm#Stegt%20sild%20i%20eddike.

eric sagde ...

P.S. Jeg vil da gerne smage et par stykker, hvis det sku' vær'...:-)

Judith sagde ...

Hej Eric! Jammen det var da en ny opskrift. Minder lidt om den norske tomatsild jeg laver.
Dem jeg skal ha lavet nu er uden tomat. Kun eddike, vand og sukker, og du skal nok få love at smage nogle stykker.