15 maj 2006

I morgen sker det!

Jeg er lige kommet hjem fra en længere gåtur i gråvejret, hold da op der er sket meget udenfor i de sidste dage, hvor jeg ikke har fået lettet bagdelen, og gået den aftenstur. Markerne der sidst bare var nærmest brune, har nu fået et smukt grønt tæppe der har bredt sig ud over det hele. Træerne er så flotte, frodige og grønne at det er en fryd for øjet at kikke på. Og ikke mindst duften af at det har regnet.

Og så var det jo lige pludselig at det strejfede mig at det er jo i morgen det sker. 16 maj. Bukkejagten går ind.
I aften sidder de så, alle jægerne og lægger planer for hvordan, hvor og hvorledes bukken vil komme fram i lysningen. Alle har de deres steder de skal ud på i morgen, før solen står op, så man skal tidlig til køjs så man er frisk til den store dag. Nogle vil være heldige, andre ikke, men så er det jo godt at der er flere dage at tage af. Men det er nu stort, hvis man kan skyde sig en sommerbuk på premieredagen!
I løbet af formiddagen vil de så mødes, og fortælle deres historie om hvordan bukken kom fram, stoppede op og kikkede sig omkring, gå videre eller blive skræmt af en lyd, måske en der har glemt at slukke for mobilen. Det sker, bare ærgelig... Eller en der bliver skudt, helst i første skud, og det skal sidde rigtig!
Og samtidig med at de så sidder der og fortæller om sine oplevelser, drikker de lidt kaffe, spiser frokost, og selvfølgelig en lille bitter til. Det hører med. Det er en verden for sig, men ganske hyggelig.

Mine militærstøvler trænger til en kærlig hånd, de har travet mange kilometer de sidste måneder, og er nu ikke sorte mere men grå. I morgen skal de spules, og når de så er tørre skal de ha en ordentlig omgang med Mink Oil, som så skal stå og trække ind i læderet i nogle timer. Og så skal de ha en gang skosværte skal de, og vupti, de bliver som nye!!

2 kommentarer:

Therese sagde ...

Er der ingen mulighed for dig at komme på bukkejagt?? Ellers er der nok en masse nullemænd i drømmehuset du kan jage :-)

Natmaleren sagde ...

Hov hov, Therese, drømmehuset har fået ny støvsuger og den fungerer perfekt, meeeeeeen der ligger nok nogle nuldermænd jeg kan gå efter!!