18 marts 2008

Snehotel, var det noget?Foto Erlend Malmo BAR: Inne i snøhotellet er det Arve Finvold som styrer baren. Han serverer kald drikke i egenproduserte isglass, under en gedigen ørret.


Børgefjell frister med nytt snøhotell i Røyrvik
Utenpå ser det ut som en stor snøhaug. Men innenfor den tynne tredøra åpner det seg en eventyrverden. Med fjellrever, ryper, en ørret og bjørn i dunkelt lys er atmosfæren i Børgefjell Igloo Hotell helt spesiell.

RØYRVIK: Lørdag åpnet det 150 kvadratmeter store snøhotellet sesongen.
Nå håper Kent Mikkelsen i Opplev Børgefjell at skuelystne strømmer til å arrangementene de skal ha utover våren.
På åpningskvelden lørdag deltok nærmere 100 personer. De så ut til å kose seg, med kaldt drikke i egenproduserte isglass.
Tilbakemeldingene fra publikum var entydig positive, og mange skrøt veldig av årets utgave av hotellet.
- Vi har allerede noen bookinger, og de første overnattingsgjestene kommer like over påske, sier Mikkelsen, som inviterer til barkveld i spesielle omgivelser påskeaften.
- I fjor var disse kveldene veldig populære, derfor fortsetter vi med dem. Samtidig er vi opptatte av å utvikle oss, ellers blir det fort kjedelig, sier Mikkelsen.
Halvannen uke
Bygginga av årets hotell har gått rekordraskt. Kun halvannen uke har de brukt på å byggverket.
- Planen var å åpne i Børgefjellsenteret for en måneds tid siden. Vi var nesten ferdige da underlaget ga etter, og myra kom opp inne i hotellet, sier Mikkelsen, som kastet seg rundt og fant ei ny tomt i sentrum, mellom kirka og bensinstasjonen.
- Dette blir ei ny og spennende erfaring for oss. At vi har bygget hotellet i sentrum, gjør det litt tungvint for hyttefolket i Børgefjellsenteret. I fjor var de utrolig flinke til å møte opp. Men vi håper de kommer i år også, sier Mikkelsen.
Store planer
Over påske kommer det folk fra Oslo som skal overnatte i hotellet. I tillegg er det bestillinger fra Sør-Trøndelag.
Namdalingene har imidlertid ikke meldt sin interesse for å overnatte på snøseng og reinskinn.
I alle fall ikke ennå.
- Det har vært liten lokal interesse for overnatting, men arrangementene vi inviterer til, er godt besøk av lokalbefolkninga, sier Mikkelsen, som har store planer for årene som kommer.
- Snøhotellet gir vi oss ikke med. Håpet er å komme i gang før jul, men da må forholdene med snø og kuldegrader være på plass, sier Mikkelsen.

Artikkel fra namdalsavisa, den lokale avis fra mit fødested, og som jeg kigger engang i mellem bare lige for at se om der sker noget spændende deroppe:-)


2 kommentarer:

Catarina sagde ...

Det har jeg altid gerne ville prøve også selvom jeg egentlig er lidt af en rossenpind. :-)

Natmaleren sagde ...

catarina: ja det er da lidt sjovt syns jeg, det kan være vi skulle lave et blogtræf deroppe til næste vinter:-)