19 juni 2007

Chokoladelagkage

og her er opskriften som lene har spurgt om jeg ikke lægger ud på bloggen.

Bunde.

1 kop hvedemel
1 kop kartoffelmel
2 kopper sukker
2 teskefulde bagepulver med top
4 - 5 æg
Cakao, jeg bruger gerne 3 spiseskefulde

Sukker og æg piskes godt sammen og resten kommes i.
det hele hældes op i en stor smurt springform og bages ved 180 grader i ca 40 min. Kagebunden er færdig når den slipper i kanterne:-)

Lad bunden køle af og del den to gange så du får tre lag.


Den nederste bund sprøjter jeg så pistagemarzipan på. Lægger derefter kiwistykker på så hele bunden er dækket. Ovenpå kiwierne kommer jeg så et lag med flødeskum der er pisket sammen med smeltet chokolade.
Så kommer det andet lag kage ovenpå.

Ovenpå det andet lag strør jeg grovhakket chokolade, jeg er mest til lys chokolade men det er en smagssag.
Oven på det kommer jeg så Romcreme pisket op med flødeskum. Vaniljecreme kan også bruges men jeg syns bedst om romcreme.
Så lægges det tredje lag kage på.

Så mangler kagen bare at pyntes. Det kan være drysset flormelis, flødeskum eller hvad man har lyst til. Pynt evt med flere kiwier.

Og så vil jeg slutte af med at sige god fornøjelse:-)

6 kommentarer:

Lene sagde ...

Jeg tabte lige næse og mund Judith, hold ferie hvor skal jeg prøve den. Romcreme og pistaciemarcipan , kan man købe det færdig eller ?
Tak for opskriften :-)

judith sagde ...

lene:Romcreme kan købes i enkelte forretninger, det er ligesom almindelig kagecreme der skal piskes op med sødmælk. Pistagemarzipanen kan købes i trekantede poser, det er bare at klippe hul i den ene spids og så sprøjte det ud over.
Håber du bliver tilfreds med lagkagen, og at den vil smage dig godt:-)

Marianne's mening sagde ...

Hvor lyder det godt, den skal vist engang prøves. Tak for inspiration

judith sagde ...

marianne: du skal ta og prøve den engang, den er rigtig lækker:-)

Sifka sagde ...

Hold da op, hvilken fristelse!

judith sagde ...

sifka: den er svær at modstå:-)