14 maj 2007

En fasan

er brunet og kogt. Den står nu til afkøling. Senere skal alt kødet pilles af og blandes ned i en gryde med masser af løg, peberfrugt, gulerødder og hvad jeg nu ellers har. Det skal nok blive godt, og så er der mad til flere dage.

Om lidt skal jeg lave en æggestand. Den er til jagtlejerne der i morgen aften møder traditionen tro nede i jagthytten og skal have nyrøgede ål + diverse, før de tidlig næste morgen mens vi andre sover skal afsted på bukkejagt.
Og forventningerne er i orden, det plejer de at være. De har været ude i mange dage og aftener efter at de har trukket lod om hvilket område de hver især har, og spejdet efter en god buk.
Nogle har set noget, andre har ikke, og sådan vil det altid være.
Men som sagt, i morgen aften bliver der spist og hygget, fortalt historier af de værste slags, og ingen kvinder har adgang;-)

6 kommentarer:

Hege sagde ...

Fasan har jeg aldri smakt. Det må prøves. Kan man kjøpe det i frysedisken i DK?

judith sagde ...

hege: ja det kan man i de fleste butikkene nå, og jeg syns fasan smaker kjempegodt:-)

Lene sagde ...

Fasanbryst marineret med lidt citronsaft og stegt på panden smager bare godt.
Åh ja 16. maj den er altid noget særligt. Landmanden plejer at have besøg af en enkelt jæger den dag, men i år bliver det først til aften, så vi tager morgenmaden alene sammen efter jagten.

judith sagde ...

lene:stegte fasanbryster det er rigtig godt. Jeg fik lavet en sammenkogt ret ud af min i dag, og det blev heller ikke så ringe enda:-)
Morgenmaden plejer næsten at være det beste efter en tur tidlig oppe om morgenen. Det er første gang i år at jeg ikke skal med ud og kigge efter råbuk.

Marianne's mening sagde ...

Jeg bliver helt sulten. Uhmm...det lyder lækkert

judith sagde ...

marianne: du kommer bare forbi:-)