08 september 2006

Blommer

Blommer i rom: 1 del rom 80% , 1 del rørsukker, sveskeblommer.

Kom sveskeblommer i et stort glas. Rør sukker og rom sammen, hæld det over blommerne. Lad stå og trække i maaaaaange måneder.
Blommerne prikkes lige med en gaffel før de lægges i glasset.
Smager pragtfuldt til is.



Råsyltede blommer: 1 kg blommer, 750 gr sukker, 7 gr vinsyre, 1/2 tsk. atamonpulver.

De skyllede blommer flækkes, udstenes.
Kom dem op i en stor skål, hæld sukker, vinsyre og atamon over. Røres en omgang. Sæt skålen ind i køleskab og rør jævnlig i nogle dage indtil sukkeret er smeltet.
Hældes over på glas.
Smager rigtig godt til en go stærk ost!

4 kommentarer:

Natmaleren sagde ...

Går ud fra at det er den stærke ost du snakker om......For det er da vel ikke isen?

Anonym sagde ...

Kære Natmaleren: Jeg bryder mig ikke om at bruge atamon, kan du hjælpe mig med en opskrift af blommer blommer topf uden atamon, evt. uden vinsyre. Jeg vil helst konservere med alkohol og sukker :)

Atamon er ikke en ufarlig E nummer!
Jeg kender ikke vinsyre effekt i kroppen!

På forhånd tak.
Abril
abril.g.rojas@gmail.com

Unknown sagde ...

Ville bare lige høre angående din opskrift på blommer i Rom. Beholder blommerne noget af fastheden i kødet ved denne metode?
Har prøvet at finde en opskrift på de blommer min morfar plejede at lave med sveskeblommer som jeg husker som faste blommer i en dejligt smagende lagde med alkohol.

Unknown sagde ...

Hov min email et softice4u@msn.com
På forhånd tak 🙂
Sophie