19 juli 2006

Hundeviskeren

Der er mange der er ganske imponeret over udsendelsen der går på TV 2 lige nu omkring det med at opdrage hunde, med Cesar Millan ( amerikaner ). Og i aften kommer der så en udsendelse der skulle omhandle stres hos hunde.
Bassen udviser stres, siger en af jagtvennerne ( for meget lang tid siden ), han er også hundeinstruktør engang i mellem. Nå tænkte jeg, fint så kan man da se lidt om det. MEN så var det at Therese liiiiige gjorde mig opmærksom på, at så god er denne Millan altså heller ikke. Tvært i mod. Så jeg gik lige ind på nettet, og fandt dette: http://www.dansk-kennel-klub.dk/337/1/1/1607 Læs selv, jeg syns det er ganske rystende.

9 kommentarer:

fivetosix sagde ...

Uh Ja! Jeg har ikke selv set nogle af udsendelserne. Men det er da rystende at læse bekrivelsen på DKK siden. Specielt fordi den slags udsendelser måske ofte ses af førstegangs hundejere. Håber de bliver stoppet.

conny sagde ...

Puh for en oplevelse at læse DKK's kommentarer til Hundehviskeren. Jeg er glad for, at jeg ikke har fået set nogle af udsendelserne, og kommentarerne viser med stor tydelighed, hvorfor TV skal være meget varsom med disse reality-programmer. Det kan simpelthen blive for meget underholdning - hvis det ellers er underholdning at overvære den slags hundeafretning, der åbenbart er tale om.

Natmaleren sagde ...

Jeg tror nu ikke at TV 2 stopper udsendelserne. Jeg så afsnittet i går aftes, og efter udsendelsen var færdig, gjorde speakeren opmærksom på at vi i Danmark ikke bruger disse metoder der her bliver vist. Så det må tyde på at de har taget alle klagerne der er kommet ind seriøst.

Heidi sagde ...

Jamen hvorfor fanden så vise og lære danske seere de "ikke-i-danmark-benyttede-metoder" i fjernsynet? Det giver da overhovedet ikke nogen mening!

Judith sagde ...

Heidi, du har fuldstændig ret, det giver absolut ingen mening at de så viser programmet.

Anonym sagde ...

Jeg synes det er rystende, at så mange mennesker kommer med en mening om noget, som de ikke en gang aner hvad er! Inden I udtaler jer, burde I i det mindste se nogle af udsendelserne for at danne jer en personlig mening - hvis I ikke gider det, er jeres meninger da komplet uinteressante!

Ronny sagde ...

Hmm....
Jeg har set næsten alle disse programmer og får da sikkert også nogle kommentarer med på vejen nu. Hvad er der lige præcis i vejen med hans metoder? Han slår ikke hundene, han mishandler dem da ikke? Han bruger blot deres kropssprog og attituder for at opnå den ønskede adfærd? Vores hund har da bestemt ikke taget skade af hans metoder. Tværtimod har vi da fået et meget bedre forhold fordi han nu ved hvem der er leder af flokken? Så undskyld hvis jeg har en anden mening end jer men det er jo heldgvis stadig tilladt... eller hva`?

Natmaleren sagde ...

Hej Ronny!,- ja selvfølgelig er det tilladt at ha en anden mening end den jeg giver udtryk for, det er vel meget normalt at der altid vil være delte meninger om forskellige ting. Heldigvis da.
Jeg satte dette indlæg ind fordi at jeg blev gjort opmærksom på at dansk-kennel-klub havde advaret mod denne metode. Og det har jeg forholdt mig til. Envidere at speakeren efter en af udsendelserne også oplyste om at disse metoder ikke bliver anvendt i Danmark.
Jeg så den udsendelse der handlede om stres til hunde, da vores springer spaniel udviste stressymptomer. Jeg kunne ikke bruge hans metoder, da det han viste var ganske anderledes end det vores hund viste.
Da jeg gik til hundetræning med springeren, var jeg på et rent springerhold, de ville ikke ha andre hunderacer på holdet. Efter hvad jeg forstod så er der forskellig træning alt efter vilken race det handler om.

Anonym sagde ...

"Det vil, i de tilfælde vi har set på TV2 betyde, at hundenes ejer skal anvende betydelige ryk i hundens halsbånd/grime og endvidere benytte de spark mod hundes bagdel vi så i sidste udsendelse, hver gang hunden skal gå tur." Citat DKK.
Hurra, DKK har virkelig formået at piske en stemning op. "SPARK" .... ????? Jeg er mildest talt rystet over, hvor "autoritetstro" fol kan være.
Jeg ville oprindeligt Google TV2 og hundeviskeren ... og fandt denne blog. Ved at den er lidt gammel, men det stadig chockerende, at folk dømmer før de erfarer