17 juli 2006

FluefangerDengang jeg var barn, i stenalderen som min datter ynder at sige det, fandtes disse fluefangere. En rulle med en lille snor i den ene ende som man kunne trække i, og ud kom der et langt stykke gult klistret underligt papiragtig noget. De eksisterer stadig!! Tro det eller ej. Her på billedet hænger den midt i køkkenvinduet, med masser af fluer på. Om den er effektiv, tja det vides ikke på nuværende tidspunkt, for dem der sidder på er klasket med en fluefanger og ellers sat på, som lokkemad for de andre! Til gengæld er den her anderledes end dem jeg har set som barn, de var nemlig gule med sorte prikker på, måske derfor at de virkede. Eller gjorde de? De voksne har måske også dengang bare sat dem på, som lokkemad.... Se nu fik jeg da lige noget at tænke over der, er jeg virkelig blevet taget ved næsen i så mange år?? Det er da ganske uhyggelig at tænke på!

5 kommentarer:

Fríða sagde ...

Jeg kan nu huske en lille nevø som forsøgte at befri de stakkels fluer. Det gik ikke så godt.

Judith sagde ...

Nej, det kan det da ikke ha gjort, det er noget værre stas når det først sætter sig fast på en.

MrsBaloui sagde ...

Kan huske dem fra stalden og stuehuset hos en kær gammel kone fra min barndoms by.

Desværre kan jeg bedst huske, når jeg kom for tæt på med håret! ARG, der var ingen anden løsning end at klippe den af. :(

Judith sagde ...

mrsbaloui, velkommen til min blog.
Og det er der flere der har sagt, det værste var når de satte sig fast i håret, phu ha...

Hans Jensen sagde ...

Jeg er i tvivl om, man gerne må bruge en fluefanger udendørs ? jeg har hørt, at det ikke er lovligt i flere lande f.eks. Tyskland, da de også dræber andre nyttige insekter, men hvis jeg kigger rundt på nettet, så findes der et stort udvalg af insektdræber men enten griller de insekterne eller fluerne, hvilket ikke kan være hensigten ? Ved nogen hvor man købe et bedre alternativ ?