14 juli 2006

Det kværnes.

Den gamle kødkværn blev fundet frem i går eftermiddag. Samlet og skruet godt fast i bordkanten. Elgkød blev skåret i stykker, ned i kværnen, lidt håndkraft, og ud kom det dejligste hakkede elgkød. Det skal bruges til hakkedrenge, jeg tror nu jeg vil ta en klat fra og så lave elgdeller. De smager saftsusenmig godt. Krydret med lidt muskatnød. Mmmmmmmmmm.

Helt fra jeg var barn kan jeg huske " kværnen " blev brugt. Min mormor brugte den flittig, og min mor har brugt den, og gør stadigvæk. Nu er det mest op mod jul hun bruger den, den er nemmelig god når man skal lave vaniljekranse. Jeg mangler desværre de der tingester der gør at man kan lave de smukkeste mønstre i dejen, men det kan da være at jeg en dag er så heldig at jeg finder en.

Om ikke så længe så skal jeg ha gang i æggene ( altså hønseæggene ), der skal laves to æggestande. De skal bruges til røget ål, og røget dyrekølle. Så nu vil jeg ta mig sammen, og se at komme i gang.

1 kommentar:

tina sagde ...

Hejsa
Først et stort tillykke med føsdagen forleden !
Har lige siddet og læst lidt i din dagbog, og jeg er da rigtig ked af at læse du har været syg !!!!
Håber du igen er i fuld vigøre?!
Glæder mig ikke til at starte op igen efter ferie, øv det bliver barskt, men glæder mig til at se DIG.
vi ses
knus