18 juni 2006

Bukkejagt.

Blev vækket klokken fire i morges. Lidt af et tidspunkt at stå op på, men har man sagt ja til at tage med på bukkejagt, så er det bare med at komme ud af høkassen. Så det gjorde jeg så. Var dog stadig træt i øjnene, men kunne aligevel se et pindsvinepar der travede rundt ude i haven. De er nu ganske søde at se på, der de tripper rundt om hinanden. Efter at ha kikket lidt på dem, gik jeg ud i køkkenet og drak en stor kop kaffe. Konstaterede at vejret var perfekt. Så var det bare lige det der med, hvor meget tøj skal jeg så ha på? Det kan godt være svært syns jeg, for jeg har nemt for at fryse, men det er heller ikke sjovt hvis det ender med at man går og råsveder! Kvart over fire, og vi sad i bilen. Det tog fem min. at køre derover. Det første jeg hørte da jeg stod ud af bilen var nattergalen. Nej, hvor synger den dog smukt! I det hele taget, en fantastisk dejlig morgen med alt det der vågner.
Vi gik et lille stykke ned ad vejen indtil vi kom til et temmelig tilgroed jernbanespor. Der drejede vi af og fulgte sporet. Vi havde vel gået en små ti meter da vi hørte et dyr der begyndte at bøve ( en slags gøen ), det havde utvivlsomt hørt os. Nå, tænkte jeg, det render nok langt fanden i vold ud over marken, og så er det umuligt at få øje på det. Vi fortsatte med at gå ud ad sporet, og det gjorde dyret også! Vi kunne høre det foran os hele tiden, det gik åbenbart langs skinnerne. Og efter et stykke tid stod det der så, ca. 30 - 35 m foran os, skråt til højre. Og det blev stående, utrolig, en stor flot ulige seksender, godt stykke over ørene. Nu er det nu ku jeg se, og ham jeg var med begyndte at få bukkefeber! Riflen blev løftet, og kort tid efter lød skuddet. Et perfekt skud.

Dyret blev brækket ( indvolde taget ud ) på stedet, og så var det klart til at gå tilbage. Det vejede godt til syns jeg, tungt var det i hvertefalde. Og varmt var det blevet, det var nu at jeg begyndte at koge, alt for meget tøj på, selvfølgelig.... Da vi kom tilbage blev råbukken hængt op, og vi var enige om at i denne varme så skulle den nok flåes og parteres nu. Så det blev gjort med det samme. Og så var det på tide med en stor kop kaffe, og en ligeså stor gl.dansk.... Sikke en morgenstund, vi var ude i 20 min. før skuddet faldt, da vi kom tilbage var der gået en time. Efter nogle timer var jeg inde og ta en lur på små tre timer, så var jeg klar til at køre hjem igen. Jeg har haft en kanon god morgenstund, og det var utrolig spændende... Det er ikke sidste gang jeg tar med.

Nu står resten af dagen til at være ude i solen mens den er der. Ha en go dag alle sammen!

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Det er jo ikke alle forundt at opleve sådanne en på alle måder smuk morgen - både mht omgivelserne men også med bukken. Ses i morgen knus Mons

Therese sagde ...

Nååååååååååh , stakkels lille Bambi !!! Hmm, men den smager da godt!

Moderen sagde ...

Jammen det er da det den gør,og noget af den ligger nu fryseren herhjemme!!